DE EERSTE EN OUDSTE PITAHBAKKERIJ VAN NEDERLAND

De Bakkerij

de heer J.C. de Jong

Johan de Jong

Historie

In 1955 werd door de heer J.C. de Jong een brood- en banketbakkerij opgericht, gevestigd in de Waalstraat 130 in Amsterdam Nieuw-Zuid. Op aanvraag van de eigenaar van de eerste shoarmazaak in Nederland is er begonnen met de ontwikkeling en verkoop van pitahbroodjes. Door de karakteristieke smaak, aparte vorm, de luchtige structuur en een constante goede kwaliteit werden de pitahbroodjes een groot succes. Binnen enkele jaren leverde het bedrijf aan vele shoarmazaken in de hele randstad haar pitahbroodjes.

Door de snelle groei van het bedrijf is er in 1978 gekozen voor een groter pand aan de Cornelis Anthoniuszstraat 47-49 in Amsterdam. Een behoorlijke vooruitgang waarbij de productie van de pitahbroodjes in een aparte ruimte werd ingericht. Het huidige bedrijf wordt sinds 1984 geleid door de zoon van de oprichter, Johan de Jong. Door het enthousiasme van de jonge ondernemer en de vergroting van het bedrijfspand was Bakkerij de Jong BV in staat haar assortiment uit te breiden en meerdere klanten te bedienen. Daardoor kon dertien jaar later al weer worden uitgekeken naar een groter bedrijfspand.

Bakkerij de Jong BV is vanaf 1991 actief in het huidige pand gelegen aan de Bolderweg 31 in Almere. Hier wordt op een professionele productielijn een breed assortiment aan pitahs, plukbrood en andere speciale broodjes in verschillende formaten en verpakkingen geproduceerd. Plukbrood is sinds 2007 opgenomen in het assortiment. Er werd gezocht naar een nieuwe uitdaging en hieruit is het plukbrood ontstaan. Het bedrijf levert inmiddels door heel Nederland aan de professionele groothandel, horeca en het slagerijbedrijf. Bij de vaste klantenkring in de horeca en het slagerijbedrijf heeft de bakkerij zich bewezen dat haar unieke assortiment bijzondere broodjes en de constante goede kwaliteit waarde toevoegt.

Toekomst

In de komende tijd wil Bakkerij de Jong BV zich gaan verder richten op de productontwikkeling voor het horeca en slagerijbedrijf. Vraag ons naar de mogelijkheden als u uw eigen speciale broodjes wilt ontwikkelen, we denken en experimenteren graag met u mee!

Certificering

Uiteraard is het bedrijf gecertificeerd en wordt voldaan aan alle eisen van de Hygienecode voor de Brood- en banketbakkerij.